Selecteer een pagina

Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk achterstevoren. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

Bereiding

  • Haal de bavette tijdig uit de koelkast
  • Maak de BBQ klaar voor de indirecte methode (verhit tot ca. 100 – 120°C / platesetter)
  • Wrijf aan alle kanten goed in met vers gemalen peper en zout
  • Steek een kernthermometer in het vlees en leg op het rooster
  • Voeg rookhout toe en sluit de BBQ
  • Verhit het vlees tot een kerntemperatuur van 47°C
  • Verwijder het vlees van de BBQ en stook op voor direct grillen
  • Grill het vlees snel op hoog vuur aan alle kanten mooi bruin (tot een kern van ca. 51°C)
  • Laat 15-20 minuten rusten onder aluminiumfolie (dan gaart ie door tot ca. 54°C)
  • Snijd het vlees (tegendraads – die is heel goed herkenbaar bij bavette) in mooi dunne plakken
  • Combineer met je favoriete ‘sides’ en geef er bijvoorbeeld Chimichurri bij