Selecteer een pagina

Je kent het wel, het kerstdiner. Uren sta je in de keuken te ploeteren. Aardappelpuree in je haar, bietenvlekken op je speciaal voor kerst aangeschafte shirt en een verbrande hand van de oven waar die enorme kalkoen al een tijdje in ligt uit te drogen. Met moed der wanhoop nog proberen om iets van wijn in te koken voor een saus. Wat natuurlijk hopeloos mislukt, omdat je tegelijk bezig bent met iets wat op ijs zou moeten gaan lijken.

En als je dan uiteindelijk onder luid applaus van je vrouw/gezin/vrienden uiteindelijk een verschrompelde kalkoen opdient, vergezelt van de vulling los in een bakje – want die was je er vergeten in te stoppen – valt alle ellende van je af. Want niemand zal zeggen dat het niet te hakken is, want daarvoor heb je er teveel werk ingestopt. En terwijl je op je schouder wordt geklopt en je glas nog eens wordt bijgeschonken, worden de foto’s van weer een mislukt diner gedeeld op Facebook. Natuurlijk met grote complimenten aan de maker en termen als ‘Nom Nom Nom’ of ‘Trots op mijn kerstman ;-)’. Er is natuurlijk niemand die zal zeggen dat het er goor uitziet. Want dat doe je niet met andermans kerstdinerfoto’s op Facebook. Die like je natuurlijk. Want het is per slot van rekening Kerst!

Kerst, mooie boodschap hoor, maar dat kerstdiner kan natuurlijk anders… En over die foto’s: zullen we dit jaar in ieder geval afspreken dat we niet al onze foto’s van keukenongelukken op een bord gaan delen op Facebook? Dankjewel!

“Je loopt weer lekker te zeuren, ” hoor ik je denken, “maar hoe kan het anders dan?”

Nou, dit jaar gaan we burgers maken! Want dat kunnen wij mannen als de beste. Toch? De hele zomer hebben we kunnen oefenen op onze grills. Dus voortaan ook met Kerst. Speciale kerstburgers welteverstaan. Check het fantastische filmpje van Food, People, Places hieronder maar eens voor ideeën.