Eendenborstfilet in een bruinesuiker-koriander-koffiekorst. Lekker van de barbecue.

2-4 personen

2 eendenborstfilets
½ tl korianderzaad
1½ tl (vers)gemalen koffie
1½ tl bruine basterdsuiker
1 tl grof zeezout
peper uit de molen

Dit is een interessant recept; zeker de moeite waard om te proberen: eend in een bruinesuiker-koriander-koffiekorst.
Zet de bbq aan. Hou ca. 125°C aan.
Laat de eend op kamertemperatuur komen.
Rooster het korianderzaad in een koekenpan op hoog vuur.
Wrijf het zaad in een vijzel grof.
Vermeng met de koffie, basterdsuiker, het zout en wat versgemalen peper.
Maak aan in de vetlaag lange snedes schuin over de breedte van de eendenborst. Draai de filet een halve slag en snij de vetlaag nog een keer in. Je krijgt een ruitpatroon. Hiermee voorkom je dat de eendenborstfilet krom trekt.
Wrijf deze kant in met de mix en laat even intrekken.
Leg de eendenborstfilets met deze kant op de bbq boven de kolen.
Na 15 seconden draai je de filet om (dus vertzijde naar boven en leg je hem verder weg van het direct vuur.
Laat de filet zo liggen tot de kern 57°C is. Deksel mag dicht.
Draai de filet nog op zijn vetlaag en bak deze krokant direct boven de kolen.
Laat 5-10 minuten rusten in folie.
Snij de filet in dunne plakken.
Geniet!

– Het vet uit de eend kan ervoor zorgen dat je veel vlammen krijgt in je bbq. Eventueel gebruik je een aluminium-schaaltje.
– Naar een recept uit NRC.

× Stuur een Appje