Selecteer een pagina

We moeten het er toch een keer over hebben: schoonmaken. En dan vooral de schoonmaak van je bbq-rooster. Een irritant en smerig klusje en het laatste waar je aan denkt na een goede bbq-sessie. Liever doen we na een avondje barbecueën de deksel dicht en zien we de volgende keer wel weer hoe of wat. Pas stond ik bij iemand in de achtertuin, die triomfantelijk zijn barbecue tevoorschijn haalde om ‘even wat burgers te flippen’. Maar toen de klep openging, had ik eerlijk gezegd al gegeten en gedronken: de helft van de burgers van 2 weken geleden lag nog vrolijk op het rooster te stinken. Niet echt eetlustopwekkend om te zien hoeveel leven er in 2 weken tijd kan ontstaan in zo’n bbq!

Welke handigheidjes zijn er om je rooster snel en simpel schoon te krijgen? We hebben hieronder een aantal ideeën voor je verzameld. Heb jij de ultieme schoonmaaktruuk? Voeg hem toe via de reacties!

1. Laat je rooster op temperatuur komen, snij een paar uien doormidden en boen je rooster ermee schoon.
Hou je vingers vervolgens 10 minuten onder de kraan. Prik de uien daarna op een vleesvork of gebruik een tang, zodat je niet weer je klauwen brandt.

 

2. Hetzelfde als hierboven, maar dan met een citroen.

 

3. Goed borstelen met een barbecueborstel.

 

4. Doe het rooster na gebruik in natte krant en laat dit een dagje weken. Na een dag haal je alle resten er zo vanaf met keukenpapier

 

5. Stop het rooster in een vuilniszak, doe er afwasmiddel en water bij. Laat de zak een nachtje dicht en de dag erna borstel je alle rommel er zo van af.

 

6. Het rooster schoonmaken hoeft helemaal niet. Dat brandt wel weer schoon als je de bbq opnieuw aansteekt.

 

7. Laat je rooster een nachtje in het gras liggen, dan maak je hem de dag erna zo schoon met een doek.

 

8. Maak je rooster schoon als het nog warm is, dat is makkelijker (debrasseren).

 

9. Het schoonmaken van het barbecuerooster doe je simpel met een prop aluminiumfolie.

Deze laatste tip vinden wij heel handig. Check dit filmpje:

Deel jouw tip via de reacties hieronder!