Selecteer een pagina

Kip met avocado-mangosalsa voor op de bbq.

300 g scharrelkipdijfilet
3 tl harissa
3 el koolzaadolie
2 tl gemalen venkelzaad
1 mango
1 sjalot
1 limoen (schoongeboend)
120 g gele tomaten ((uit de tomatenmix, bakje))
7½ g munt
2 avocado’s

Je snijdt de kippendijfilet in de lengte doormidden. In een kom meng je de harissa, olie en het venkelzaad. Doe de kippendijen hierbij. Doe er als je wilt nog wat peper en zout overheen en laat dit lekker marineren in de koelkast. Ongeveer een half uurtje.
Maak in de tussentijd de salsa. Daarvoor snij je de mango in blokjes (geen schil en pit gebruiken natuurlijk), snipper je het uitje. Van de limoen raps je de schil en het sap (uitpersen). Snij de tomaten en de blaadjes munt fijn (de takjes van de munt gooi je weg). Dit alles doe je in een om met de rest van de olie. Schep het lekker door elkaar. Maak af met peper en zout en zet weg.
Verhit de barbecue en grill de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.
Eet smakelijk!