Markeel in citroen/knoflook met een lekkere salade. Top voor op zonnige dagen.
2 personen
2 teentjes knoflook
1 citroen
olijfolie
2 makrelen
4 sneetjes bruin brood
1 krop lolo rosso
75 g rucola
250 g cherrytomaatjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 ml balsamico azijn
— Makreel
Steek je bbq aan.
Snij de knoflook fijn.
Meng de knoflook met de geraspte de citroen en doe er olijfolie bij (flinke scheut).
Maak een aantal snedes in de makreel aan beide kanten.
Smeer de vis in met het knoflook/citroenmengsel.
Rooster de makreel op de barbecue (8-10 minuten)
— Salade
Snijd het brood in blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak het brood krokant.
Pluk de sla en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de sla, de tomaatjes, de kaas, balsamicoazijn en lekker wat olijfolie en breng op smaak met een zout en versgemalen peper.
Verdeel de salade en de makreel over borden en schep de croutons over de salade.