Uitje ‘Double Dutch’

 •  2 Reacties

Door

Tijdens ‘Double Dutch’ maak je je eigen maaltijd klaar in dutch ovens en tussendoor maak je kennis met een aantal Nederlandse bieren. ‘Double Dutch’ dus. In teams ga je aan de slag met het voorbereiden van een of meerdere onderdelen van de maaltijd. Je team moet zorgen voor een goed kookvuur en tegelijkertijd bereid je je gerecht voor. Terwijl de dutch ovens op het vuur staan, houden we een bierproeverij.

dutchovensEen dutch oven is een pan met een dikke wand, gemaakt van gietijzer. De deksel van deze pan sluit erg goed en zorgt ervoor dat er geen lucht bijkomt. Deze gietijzeren pannen zijn perfect om in te koken op open vuur. Vlees braden, stoofschotels, soepen, crumble… alles is mogelijk.

Dutch ovens zijn, hoe kan het ook anders, een Nederlands product. In de 17de eeuw werden ze gemaakt. ‘Wij’ waren nogal goed in het produceren van mallen waarin gietijzer gegoten kon worden; onder andere dus pannen. Dat werd gedaan in zandmallen met heel fijn zand. Omdat de kwaliteit zo hoog was, werd de “Nederlandse gietijzeren pan” al snel veel wereldberoemd. Na verloop van tijd werden de pannen gebruikt in de Nederlandse koloniën in Amerika. Hier werden de “Dutch Ovens” aangepast. Op de deksel kwam een rand om kolen in te leggen en er kwamen pootjes onder. Dit type pan wordt nu wereldwijd geproduceert.

 

Wat krijg je?

 • Tijdens dit uitje leer je te werken met dutch ovens
 • Maak je je eigen eten klaar op open vuur
 • Maak je kennis met 5 fijne biertjes
 • 3 drankjes p.p. inclusief
 • 1 sigaar p.p.
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Vanaf 10 personen
Andere blogs die je misschien leuk vindt...

Uitje Ribs & Chicks

Leuk en laagdrempellig voor de VriMiBo of als afsluiting/start van een personeelsuitje, teammeeting...

Uitje ‘Botter Varen’

Vroeger waren de schepen van hout en de mannen van staal; tegenwoordig is dat andersom. Tenminste,...

Uitje ‘BBQ & Beer’

Goede hamburgers wegspoelen met topbier. Dit uitstapje is voor fijnproevers. Een goede hamburger...

2 Reacties
 
 1. H.fidder@hotmail.com 18 maart 2018 at 07:18 Beantwoorden

  Goedemorgen,

  Wat zijn nog de mogelijkheden voor 7april. Deze dag hebben we een vrijgezellen dag en ik zou graag de mogelijkheden willen weten die er nog zijn voor deze dag. Graag zou ik ook wat prijzen willen ontvangen, als alles door gaat komen we met 11 man.

  Alvast bedankt.

  Gr: Henri

Geef een reactie

× Stuur een Appje