6
Rack van Wild Zwijn
4 dl rode wijn
6-8 ansjovisfilets
4 teentjes knoflook, geperst
1 el tijm
4 sjalotjes
1 el suiker
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar met een staafmixer.
Leg de rack in de marinade.
Laat minimaal 8 uur staan. Een hele dag is nog beter!
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Steek de bbq aan, met de kolen aan 1 kant.
Pak de ribben van het rack in met aluminiumfolie.
Braad de rack snel even aan boven het vuur.
Leg het vlees aan de kant waar geen kolen liggen.
Laat een beetje rook ontstaan, door bijvoorbeeld wat fruitbomenhout toe te voegen.
Hou de bbq op zo’n 165°C en laat het vlees 1:15 uur garen, tot een kern van 62°C (iets eerder eraf halen ivm nagaren)
Verpak de rack en laat 10 minuten rusten.
Snij de ribben los van elkaar en je hebt prachtige koteletten.