Recepten

Bavette van de BBQ, reverse sear

Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk achterstevoren. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 15
  • Koken: 1 uur

Droge pekel voor ganzenborstfilet

Dit is een basisrecept voor een droge pekel die je kunt gebruiken bij gans.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 2 uur
Workshop vis roken

Droge pekel voor vis

De bruine suiker in deze smaakvolle droge pekel smaakt vooral goed met zalm en forel, maar ook prima met andere vis. Gebruik het voor filets, steaks of kleine hele vissen .

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 30
  • Koken: 1 uur 30
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 5 kilo vis

Eendenborstfilet van de BBQ

Eendenborstfilet in een bruinesuiker-koriander-koffiekorst. Lekker van de barbecue.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 10
  • Koken: 15
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 2-4 personen

Kip met avo­ca­do-man­gosal­sa

Kip met avocado-mangosalsa voor op de bbq.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 30
  • Koken: 20

Makreel van de barbecue

Markeel in citroen/knoflook met een lekkere salade. Top voor op zonnige dagen.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 20
  • Koken: 10
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 2 personen

Rack van Wild Zwijn op de barbecue

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 10 uur
  • Koken: 1 uur 15
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 6

Rub voor de spareribs

Simpele, maar overheerlijke rub voor spareribs.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 5
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 1 kop rub, goed voor een aantal ribs

Spareribs in Cola

Spareribs in cola. Dit is echt overheerlijk!

  Door wouter

  • Voorbereiding: 4 uur 30
  • Koken: 20

Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier is nog nooit zo lekker geweest. Een relatief snelle stoofschotel met speciaalbier, pure chocolade en nog veel meer lekkers. De onderstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht voor 4 personen waarbij de bereidingsduur ongeveer 4 uur zal bedragen. Ondanks de tijd absoluut de moeite waard, een echte aanrader. Bekijk het filmpje om te zien hoe eenvoudig het is om overheerlijk stoofvlees te bereiden.

  Door Bierrijk Boxtel

  • Voorbereiding: 20
  • Koken: 4 uur
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 4 personen
× Stuur een Appje