Recepten

Bavette van de BBQ, reverse sear

Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk achterstevoren. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 15
  • Koken: 1 uur

Buikspek Asian Style, op stoombroodjes

Buikspek kan op allerlei manieren bereid worden, maar dit is toch wel een van mijn favorieten: laag en traag gegaard buikspek op z'n vietnamees. Lekker op een stoombroodje met dua ca rot, komkommer, munt en lenteui. Hier eet je gegarandeerd je vingers bij op!

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 4 uur
  • Koken: 2 uur 30

Droge pekel voor ganzenborstfilet

Dit is een basisrecept voor een droge pekel die je kunt gebruiken bij gans.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 2 uur
Workshop vis roken

Droge pekel voor vis

De bruine suiker in deze smaakvolle droge pekel smaakt vooral goed met zalm en forel, maar ook prima met andere vis. Gebruik het voor filets, steaks of kleine hele vissen .

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 30
  • Koken: 1 uur 30
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 5 kilo vis

Dua ca rot

Dua ca rot is ingemaakte wortel. Echt een Vietnamese side en heerlijk bij BBQ-gerechten. Het is het lekkerst als je dit een paar dagen voor gebruik al klaarmaakt. Als je schoon werkt, kun je de ingemaakte wortels wel een maand bewaren.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 30
  • Koken: 5

Eendenborstfilet van de BBQ

Eendenborstfilet in een bruinesuiker-koriander-koffiekorst. Lekker van de barbecue.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 10
  • Koken: 15
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 2-4 personen

Kip met avo­ca­do-man­gosal­sa

Kip met avocado-mangosalsa voor op de bbq.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 30
  • Koken: 20

Makreel van de barbecue

Markeel in citroen/knoflook met een lekkere salade. Top voor op zonnige dagen.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 20
  • Koken: 10
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 2 personen

Rack van Wild Zwijn op de barbecue

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 10 uur
  • Koken: 1 uur 15
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 6

Rub voor de spareribs

Simpele, maar overheerlijke rub voor spareribs.

  Door Leonard

  • Voorbereiding: 5
  • Hoeveelheden (bijv. 4 borden, 5 porties, 3 personen): 1 kop rub, goed voor een aantal ribs
× Stuur een Appje