•  0 Reacties

Door

Bavette van de BBQ, reverse sear

  Door Leonard    ,

december 2, 2018

Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk achterstevoren. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

  • Voorbereiding: 15
  • Koken: 1 uur

Bereidingswijze

1Haal de bavette tijdig uit de koelkast

2Maak de BBQ klaar voor de indirecte methode (verhit tot ca. 100 - 120°C / platesetter)

3Wrijf aan alle kanten goed in met vers gemalen peper en zout

4Steek een kernthermometer in het vlees en leg op het rooster

5Voeg rookhout toe en sluit de BBQ

6Verhit het vlees tot een kerntemperatuur van 47°C

7Verwijder het vlees van de BBQ en stook op voor direct grillen

8Grill het vlees snel op hoog vuur aan alle kanten mooi bruin (tot een kern van ca. 51°C)

9Laat 15-20 minuten rusten onder aluminiumfolie (dan gaart ie door tot ca. 54°C)

10Snijd het vlees (tegendraads - die is heel goed herkenbaar bij bavette) in mooi dunne plakken

11Combineer met je favoriete 'sides' en geef er bijvoorbeeld Chimichurri bij

Ingrediënten

1 Bavette

1 tsp Zeezout

1 tbsp Vers gemalen peper

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Andere blogs die je misschien leuk vindt...

Als er een ding is waar ik op heb leren vertrouwen met BBQ is het een goede kernthermometer. Vlees...

Vanaf nu zijn we te vinden in het buitengebied van Ermelo, waar we een gave workshopruimte hebben...

Wat is IBU?

Tegenwoordig vind je steeds meer informatie op de hals van je witgekuifde jongen. IBU bijvoorbeeld....

× Stuur een Appje