Selecteer een pagina

Uitje Double Dutch

Tijdens 'Double Dutch' maak je je eigen maaltijd klaar in dutch ovens en tussendoor maak je kennis met een aantal Nederlandse bieren. 'Double Dutch' dus.

Wegens privéomstandigheden organiseren wij voorlopig geen events.

Tijdens ‘Double Dutch’ maak je je eigen maaltijd klaar in dutch ovens en tussendoor maak je kennis met een aantal Nederlandse bieren.

In teams ga je aan de slag met het voorbereiden van een of meerdere onderdelen van de maaltijd. Je team moet zorgen voor een goed kookvuur en tegelijkertijd bereid je je gerecht voor. Terwijl de dutch ovens op het vuur staan, houden we een bierproeverij.

Vanaf: 10 personen (minder kan, maar er worden altijd minimaal 10 personen in rekening gebracht).

Een dutch oven is een pan met een dikke wand, gemaakt van gietijzer. De deksel van deze pan sluit erg goed en zorgt ervoor dat er geen lucht bijkomt. Deze gietijzeren pannen zijn perfect om in te koken op open vuur. Vlees braden, stoofschotels, soepen, crumble… alles is mogelijk.

Dutch ovens zijn, hoe kan het ook anders, een Nederlands product. In de 17de eeuw werden ze gemaakt. ‘Wij’ waren nogal goed in het produceren van mallen waarin gietijzer gegoten kon worden; onder andere dus pannen. Dat werd gedaan in zandmallen met heel fijn zand. Omdat de kwaliteit zo hoog was, werd de “Nederlandse gietijzeren pan” al snel veel wereldberoemd. Na verloop van tijd werden de pannen gebruikt in de Nederlandse koloniën in Amerika. Hier werden de “Dutch Ovens” aangepast. Op de deksel kwam een rand om kolen in te leggen en er kwamen pootjes onder. Dit type pan wordt nu wereldwijd geproduceert

Wat krijg je?

  • Tijdens dit uitje leer je werken met dutch ovens
  • Maak een volledig diner klaar op open vuur
  • Waarschijnlijk een blaar hier en daar 🙂
  • 3 drankjes p.p. inclusief
  • Duur: ca. 3,5 uur
  • Vanaf 10 personen
  • Bierproeverij (5 biersoorten)
    LET OP: de bierproeverij is optioneel en per persoon te bestellen

Tijdsduur

3 uur

Kosten

Richtprijs: €65,- p.p. + € 10,- bierproeverij. Afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Meer weten?

3 + 10 =