Uitje Double Dutch

Tijdens 'Double Dutch' maak je je eigen maaltijd klaar in dutch ovens en tussendoor maak je kennis met een aantal Nederlandse bieren. 'Double Dutch' dus.

Koken op houtvuur met gietijzer

Tijdens ‘Double Dutch’ maak je je eigen maaltijd klaar in dutch ovens en tussendoor maak je kennis met een aantal Nederlandse bieren. ‘Double Dutch’ dus. In teams ga je aan de slag met het voorbereiden van een of meerdere onderdelen van de maaltijd. Je team moet zorgen voor een goed kookvuur en tegelijkertijd bereid je je gerecht voor. Terwijl de dutch ovens op het vuur staan, houden we een bierproeverij.

Een dutch oven is een pan met een dikke wand, gemaakt van gietijzer. De deksel van deze pan sluit erg goed en zorgt ervoor dat er geen lucht bijkomt. Deze gietijzeren pannen zijn perfect om in te koken op open vuur. Vlees braden, stoofschotels, soepen, crumble… alles is mogelijk.

Dutch ovens zijn, hoe kan het ook anders, een Nederlands product. In de 17de eeuw werden ze gemaakt. ‘Wij’ waren nogal goed in het produceren van mallen waarin gietijzer gegoten kon worden; onder andere dus pannen. Dat werd gedaan in zandmallen met heel fijn zand. Omdat de kwaliteit zo hoog was, werd de “Nederlandse gietijzeren pan” al snel veel wereldberoemd. 

Wat krijg je?

  • Tijdens dit uitje leer je te werken met dutch ovens
  • Maak je je eigen eten klaar op open vuur
  • 3 drankjes p.p. inclusief
  • Maak optioneel kennis met 5 fijne biertjes (optioneel i.v.m. BOB-delenemers)
  • Duur: ca. 3,5 uur
  • Vanaf 8 personen

Tijdsduur

Circa 3,5 uur

Kosten

Richtprijs: € 65,- + optionele bierproeverij € 10,-

Meer weten?

4 + 4 =

× Stuur een Appje