Selecteer een pagina

Zeebaars van de grill is erg smakelijk. Met dit recept kan het eigenlijk niet misgaan. Probeer, varieer en geniet!

1 persoon

1 zeebaars
2 takjes rozemarijn
1 takje peterselie
1 sjalotje
1 knoflookteen
1 citroen
Olijfolie
Zeezout
Peper
Chilipeper

Haal zeebaars de visboer. Zeebaars van de visboer is meestal kweekvis. Wilde zeebaars is niet te betalen. Maar je kunt ze ook zelf vangen (dan heb je dus wilde), gewoon vanaf het strand. Heb je meteen een leuke dag. Let trouwens wel op dat er een baglimiet geldt van 3 stuks per visser. Maar dat is een ander verhaal. Nu terug naar het recept.
Laat de visboer de vis schoonmaken en schubben; kop en staart eraan laten zitten. Zelf schoonmaken en schubben kan natuurlijk ook. Schubben doe je door met een mes van staart naar kop over de huid te vegen. Hoe er rekening mee dat je hele keuken onder de schubben zit, als je het niet onder water of in een zak doet. Dus optie ‘visboer schubt’ heeft de voorkeur.
Spoel de vis goed schoon. Vooral de buikholte; gebruik een beetje zout om eventueel te ‘scrubben’.
Met een scherp mes snij je aan beide kanten drie kerven in de vis van 1,5 cm diep. In inkepingen kun je kleine flinters knoflook duwen.
Meng het fijngehakte sjalotje, de geperste knoflook, zeezout en peper met de olijfolie en het sap van een halve citroen (de andere helft snij je in plakjes). Wrijf hiermee de buikholte in.
Doe de takjes rozemarijn en peterselie en de plakjes citroen.
Giet de rest over de buitenkant heen en zet in de koelkast.
Grill de zeebaars op de bbq. Grofweg 7-8 minuten per kant. Bij het draaien kwast je de vis nog even in met het olie mengsel.
Eet smakelijk!