Selecteer een pagina

Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten, dat wisten we al. Dat bleek uit onderzoek van de Universiteit van Alberta in Canada. Een glas rode wijn heeft net zo’n werking op je lichaam en dat komt door een stof die in de vel van de druiven zit. Dat stofje heet resveratol. De voordelen: met minder moeite minder kans op hartschade bij een hartaanval en een positief effect op de bloeddruk. Om hetzelfde effect te bereiken, moet je jezelf dus een uur lang flink afbeulen in de sportschool. Nou, die keuze is snel gemaakt dan, of niet?

Ja, en er is nieuws! Vandaag werd ook nog eens bekend dat het stofje niet alleen in rode wijn zit! Want resveratol is ook aangetroffen in het vruchtvlees van druiven. Dat ontdekte Dipak Das, een bioloog van de Universiteit van Connecticut. Deze topper ontdekte dat twee glazen witte wijn per dag, net zo goed de kans op hart- en vaatziekten als rode wijn vermindert.

Goed, je moet dus wat meer witte wijn drinken om hetzelfde effect te behalen als met rode wijn, maar dat is eigenlijk alleen maar mooi meegenomen!