Selecteer een pagina

Blog

Blogs voor levensgenieters. Voor als je houdt van rook en vuur, vis en vlees, drank en vrienden. Lees in ons blog de beste how-to's, stappenplannen en informatie.
Buitenkokers gezocht!

Buitenkokers gezocht!

Wij zijn op zoek naar ondernemers die graag met vuur spelen en die hun passie willen delen! Ben jij een gedreven buitenkoker en vind je het te gek om workshops en uitjes voor groepen te verzorgen? Dan gaan we graag met je in gesprek over samenwerking! Hoe zien we dat...

Voorlopig geen events

Voorlopig geen events

Al een tijdje organiseren wij geen events meer. Omdat we weer veel vragen binnenkrijgen naar onze arrangementen en workshop, lijkt het ons goed om wat toelichting te geven. Het heeft alles te maken met gezondheid. Een lang verhaal kort: Covid-19 heeft er qua...

Rook & Roll voorlopig dicht i.v.m. Corona

Rook & Roll voorlopig dicht i.v.m. Corona

Ook wij sluiten onze deuren tot 1 juni. Met pijn in ons hart, want we hebben veel mensen moeten teleurstellen, omdat we alle inmiddels geplande BBQ’s, teamuitjes, vrijgezellenfeesten, rokerijen en workshops tot 1 juni hebben gecanceld. Maar gezondheid gaat boven alles.⁠

Onze online shop blijft natuurlijk gewoon open en ‘as we speak’ werken we eraan om de webshop zo compleet mogelijk in te richten. Een selectie van de producten hebben we op voorraad en deze is op afspraak te bekijken.⁠

Blijven we nu afwachten? Nee, natuurlijk niet! We blijven je voorzien van nieuwe recepten en how-to’s. Niet alleen in blogvorm; we gaan ook aan de slag met video. Dus wees niet bang dat je straks zonder buitenkook-inspiratie zit!⁠

Voor nu: hou je hoofd koel, let op elkaar en blijf gezond. ⁠

Rookon!⁠


#corona #workshops #events #roken #bbq #dutchovens #outdoor #cooking #buitenkoken #teamuitje #vrijgezellenfeest #personeelsuitje #rookon

Unieke serveerplanken van circulair hout!

Unieke serveerplanken van circulair hout!

Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Deze serveerplanken zijn uniek en handgemaakt van circulair hout. Door gebruik te maken van verschillende soorten hout en unieke patronen mrijgt elke plank een eigen karakter. Maak je zeker weten de blits mee onder de kerstboom!

Afmetingen variëren. Lengte: 57-63 cm, breedte: 17 -21 cm.

Stuur een PB als je interesse hebt!

#origineel #cadeau #kerst #hout #plank #serveerplank #houtbewerking #schmallwood #circulair #recycle #craft #ambacht #wood

Netwerken bij Rook & Roll

Netwerken bij Rook & Roll

Vorige week kregen we CON op bezoek. De events van dit zakennetwerk zijn gericht op ervaren, beleven en zakendoen in een ontspannen setting. Zoals de Borrel & BBQ, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd bij ons!  En wat was het leuk! We kregen 60...

En weer een nieuwe lichting rokers

En weer een nieuwe lichting rokers!
#rookon #roken #smoking #smoker #visroken #vleesroken #zalm #makreel #ribeye #workshops #teamuitjes #uitjes #uitstapje #beleving #leren #buitenkoken #outdoorcooking

Topsport

Topsport

Topsport… #geniaal #grapjevoordesfeer #sport #bbq #barbecue #dirkjan

BBQ time

BBQ time

BBQ time 🙂 #bbq #barbecue #picanha #staartstuk #meat #rund #asperges #groente #buitenkoken #rookon

Problemen met The Bastard Precision Top verhelpen

Problemen met The Bastard Precision Top verhelpen

Het nieuwe model van the Bastard Medium en Large is geweldig. Ook de nieuwe, gietijzeren precision top is top, je kunt de temperatuur van je kamado nóg beter beheersen. Tenminste, dat is de bedoeling. Bij nagenoeg alle tops gaat het perfect. Maar bij een aantal stuks...

Buikspek Asian Style, op stoombroodjes

Buikspek Asian Style, op stoombroodjes

Buikspek kan op allerlei manieren bereid worden, maar dit is toch wel een van mijn favorieten: laag en traag gegaard buikspek op z’n vietnamees. Lekker op een stoombroodje met dua ca rot, komkommer, munt en lenteui. Hier eet je gegarandeerd je vingers bij op!

Dua ca rot

Dua ca rot

Dua ca rot is ingemaakte wortel. Echt een Vietnamese side en heerlijk bij BBQ-gerechten. Het is het lekkerst als je dit een paar dagen voor gebruik al klaarmaakt. Als je schoon werkt, kun je de ingemaakte wortels wel een maand bewaren.

Hoe maak je Vietnamees buikspek op de BBQ?

Hoe maak je Vietnamees buikspek op de BBQ?

Ik ben een enorme fan van buikspek. Het is zo lekker! En je kunt er alle kanten mee op. Zelf neig ik qua smaak geregeld naar de Aziatische kant. Zo met dit nieuwe recept: Vietnamees buikspek op een steam bun, met dua ca rot, komkommer, munt en lente-ui. Je waant je...

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel! 
Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel! Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel!
Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s!

#bbq #kamado #food #barbecue #buitenkoken #outdoorcooking #thebastard #meater #dammershoutkool #axtschlagbbqwood #axtschlag #valhal #rookon

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs!

#thebastard #kamado #bbq #barbecue #outdoorcooking #grill #lowandslow #bbqlifestyle #bbqaddict #bbq🍖 #rookon

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog!

#review #vlees #rund #staartstuk #picanha #instafood #food #bbq #barbecue #uwstadsboer #zwolle #skal #biologisch #verantwoord #lowandslow

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

#bbq #kamado #food #barbecue #buitenkoken #rookon #kalf #kalfspicanha #staartstuk #veal #vlees

Genieten

Genieten

Genieten! #bbq #barbecue #grill #rund #instafood #foodporn #grillporn #kamado #outdoorcooking #throwback #vlees #buitenkoken #rookon #steak #beef

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond!

#throwback #instafood #picoftheday #zalm #roken #outdoorcooking #outdoor #buitenkoken #bbq #smoking #foodporn #salmon #visroken #fish #rookon

De MEATER®, draadloze thermometer – review

Als er een ding is waar ik op heb leren vertrouwen met BBQ is het een goede kernthermometer. Vlees doet wat het wil en er is geen regelmatig geen peil op te trekken wanneer een stuk vlees klaar is. Een kernthermometer helpt je uit de brand! Maar wat zijn nu goede...

Nieuwe locatie voor Rook & Roll

Nieuwe locatie voor Rook & Roll

Vanaf nu zijn we te vinden in het buitengebied van Ermelo, waar we een gave workshopruimte hebben ingericht. Afgelopen zaterdag vierden we in een besloten setting, dat we een nieuwe locatie hebben. De verf was nog amper droog en er moet nog veel gebeuren, maar het...

Wat is IBU?

Wat is IBU?

Tegenwoordig vind je steeds meer informatie op de hals van je witgekuifde jongen. IBU bijvoorbeeld. Wat is dat eigenlijk, die IBU-waarde? We zochtten het voor je uit. IBU is kort voor International Bitterness Units. Zeg maar, een internationale afspraak over het...

Uitje Ribs & Chicks

Uitje Ribs & Chicks

Leuk en laagdrempellig voor de VriMiBo of als afsluiting/start van een personeelsuitje, teammeeting of vrijgezellenfeest. Een paar uurtjes bij elkaar zijn onder het genot van een lekker drankje en wat fingerfood van de BBQ.

Contact

KvK & BTW

KvK: 64857816

BTW: NL855880399B01

adres

kantoorAdres

Da Costakade 12
2802 VP Gouda

Ons kantoor is geen fysieke winkel- of eventlocatie.