Blog

Blogs voor levensgenieters. Voor als je houdt van rook en vuur, vis en vlees, drank en vrienden. Lees in ons blog de beste how-to's, stappenplannen en informatie.

Over streetfood gesproken: gestoomd broodje laag en traag gegaard buikspek, Vietnam style. Met dua ca rot, komkommer, munt, lenteui en een lik hoisin. Superfabulastic

Over streetfood gesproken: gestoomd broodje laag en traag gegaard buikspek, Vietnam style. Met dua ca rot, komkommer, munt, lenteui en een lik hoisin. Superfabulastic!

#pork #porkbelly #vietnamfood #streetfood #food #varken #varkensbuik #buikspek #vietnamfood #bbq #barbecue #grill #outdoorcooking #lowandslow #steambun

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog!

#review #vlees #rund #staartstuk #picanha #instafood #food #bbq #barbecue #uwstadsboer #zwolle #skal #biologisch #verantwoord #lowandslow

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

#bbq #kamado #food #barbecue #buitenkoken #rookon #kalf #kalfspicanha #staartstuk #veal #vlees

Genieten

Genieten! #bbq #barbecue #grill #rund #instafood #foodporn #grillporn #kamado #outdoorcooking #throwback #vlees #buitenkoken #rookon #steak #beef

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond!

#throwback #instafood #picoftheday #zalm #roken #outdoorcooking #outdoor #buitenkoken #bbq #smoking #foodporn #salmon #visroken #fish #rookon

De MEATER®, draadloze thermometer – review

Als er een ding is waar ik op heb leren vertrouwen met BBQ is het een goede kernthermometer. Vlees doet wat het wil en er is geen regelmatig geen peil op te trekken wanneer een stuk vlees klaar is. Een kernthermometer helpt je uit de brand! Maar wat zijn nu goede...

Nieuwe locatie voor Rook & Roll

Vanaf nu zijn we te vinden in het buitengebied van Ermelo, waar we een gave workshopruimte hebben ingericht. Afgelopen zaterdag vierden we in een besloten setting, dat we een nieuwe locatie hebben. De verf was nog amper droog en er moet nog veel gebeuren, maar het...

Wat is IBU?

Tegenwoordig vind je steeds meer informatie op de hals van je witgekuifde jongen. IBU bijvoorbeeld. Wat is dat eigenlijk, die IBU-waarde? We zochtten het voor je uit. IBU is kort voor International Bitterness Units. Zeg maar, een internationale afspraak over het...

Uitje Ribs & Chicks

Leuk en laagdrempellig voor de VriMiBo of als afsluiting/start van een personeelsuitje, teammeeting of vrijgezellenfeest. Een paar uurtjes bij elkaar zijn onder het genot van een lekker drankje en wat fingerfood van de BBQ.

Ben jij ook zo’n fan van varkensvlees? Welk stukje varkensvlees doe jij het liefst op de BBQ? PS: helaas komt het varkensvlees dat in Nederland wordt gegeten vaak uit de bio-industrie. Maar het kan ook anders. Check @brandtenlevie bijvoorbeeld (deze foto is gemaakt in hun worstenmakerij trouwens). Zij maken worsten van goed gehouden varkens; eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem

Ben jij ook zo’n fan van varkensvlees? Welk stukje varkensvlees doe jij het liefst op de BBQ?

PS: helaas komt het varkensvlees dat in Nederland wordt gegeten vaak uit de bio-industrie. Maar het kan ook anders. Check @brandtenlevie bijvoorbeeld (deze foto is gemaakt in hun worstenmakerij trouwens). Zij maken worsten van goed gehouden varkens; eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem.
#varken #pork #pulledpork #ribs #barbecue #bbq #varkensvlees #meat #grill #rookon

Bavette, reverse sear op de BBQ

Dit moet je een keer proberen: bavette van de BBQ. Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk barbecue je het vlees ‘achterstevoren’. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

Tof, vandaag gaan we buitenkoken met het team van @novawarenl, in de Ardennen! Op het menu vandaag: paprika-tomatensoep, eendenborstfilet, burgers, forel, zalm en entrecote. Natuurlijk met de nodige sides. Maar eerst een bezoekje aan de La Chouffe brouwerij

Tof, vandaag gaan we buitenkoken met het team van @novawarenl, in de Ardennen! Op het menu vandaag: paprika-tomatensoep, eendenborstfilet, burgers, forel, zalm en entrecote. Natuurlijk met de nodige sides. Maar eerst een bezoekje aan de La Chouffe brouwerij!

#buitenkoken #events #bbq #dutchoven #barbecue #chillinandgrillin #ardennen #desardennes #grill #lowandslow #fish #meat #outdoorcooking #clinic #bier #teamuitje

Opbouwen

Opbouwen! #rookandrollfest #rnrfest #rrf18 #festival #lifestyle #inspiratie #food

Contact

Telefoon

0341-701584
06-51714960

KvK & BTW

KvK: 64857816
BTW: NL855880399B01

adres

kantoorAdres

Bernhardlaan 10
3843 CL Harderwijk

Ons kantoor is geen fysieke winkel- of eventlocatie. 

Locatie workshops en besloten groepen:

Groenewoudseweg 1B
3853 NL Ermelo

× Stuur een Appje