Blog

Blogs voor levensgenieters. Voor als je houdt van rook en vuur, vis en vlees, drank en vrienden. Lees in ons blog de beste how-to's, stappenplannen en informatie.
Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Deze serveerplanken zijn uniek en handgemaakt van circulair hout. Door gebruik te maken van verschillende soorten hout en unieke patronen mrijgt elke plank een eigen karakter. Maak je zeker weten de blits mee onder de kerstboom!

Afmetingen variëren. Lengte: 57-63 cm, breedte: 17 -21 cm.

Stuur een PB als je interesse hebt

Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Deze serveerplanken zijn uniek en handgemaakt van circulair hout. Door gebruik te maken van verschillende soorten hout en unieke patronen mrijgt elke plank een eigen karakter. Maak je zeker weten de blits mee onder de kerstboom! Afmetingen variëren. Lengte: 57-63 cm, breedte: 17 -21 cm. Stuur een PB als je interesse hebt

Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Deze serveerplanken zijn uniek en handgemaakt van circulair hout. Door gebruik te maken van verschillende soorten hout en unieke patronen mrijgt elke plank een eigen karakter. Maak je zeker weten de blits mee onder de kerstboom!

Afmetingen variëren. Lengte: 57-63 cm, breedte: 17 -21 cm.

Stuur een PB als je interesse hebt!

#origineel #cadeau #kerst #hout #plank #serveerplank #houtbewerking #schmallwood #circulair #recycle #craft #ambacht #wood

Netwerken bij Rook & Roll

Netwerken bij Rook & Roll

Vorige week kregen we CON op bezoek. De events van dit zakennetwerk zijn gericht op ervaren, beleven en zakendoen in een ontspannen setting. Zoals de Borrel & BBQ, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd bij ons!  En wat was het leuk! We kregen 60...

En weer een nieuwe lichting rokers

En weer een nieuwe lichting rokers

En weer een nieuwe lichting rokers!
#rookon #roken #smoking #smoker #visroken #vleesroken #zalm #makreel #ribeye #workshops #teamuitjes #uitjes #uitstapje #beleving #leren #buitenkoken #outdoorcooking

Wat is er mooier dan op je blote voeten een stapel vis, vlees en gevogelte te roken!? Vanmiddag hadden we een top vriendengroep over de vloer, die al 12 jaar regelmatig samen een weekendje weggaat. Perfecte sfeer, perfect weer. Tot jullie volgende mannenweekend heren

Wat is er mooier dan op je blote voeten een stapel vis, vlees en gevogelte te roken!? Vanmiddag hadden we een top vriendengroep over de vloer, die al 12 jaar regelmatig samen een weekendje weggaat. Perfecte sfeer, perfect weer. Tot jullie volgende mannenweekend heren

Wat is er mooier dan op je blote voeten een stapel vis, vlees en gevogelte te roken!? Vanmiddag hadden we een top vriendengroep over de vloer, die al 12 jaar regelmatig samen een weekendje weggaat. Perfecte sfeer, perfect weer. Tot jullie volgende mannenweekend heren!

#events #workshop #visroken #vleesroken #smoker #bbq #barbecue #uitje #mannenweekend #indiansummer #rookon

Topsport

Topsport

Topsport… #geniaal #grapjevoordesfeer #sport #bbq #barbecue #dirkjan

BBQ time

BBQ time

BBQ time 🙂 #bbq #barbecue #picanha #staartstuk #meat #rund #asperges #groente #buitenkoken #rookon

Problemen met The Bastard Precision Top verhelpen

Problemen met The Bastard Precision Top verhelpen

Het nieuwe model van the Bastard Medium en Large is geweldig. Ook de nieuwe, gietijzeren precision top is top, je kunt de temperatuur van je kamado nóg beter beheersen. Tenminste, dat is de bedoeling. Bij nagenoeg alle tops gaat het perfect. Maar bij een aantal stuks...

Buikspek Asian Style, op stoombroodjes

Buikspek Asian Style, op stoombroodjes

Buikspek kan op allerlei manieren bereid worden, maar dit is toch wel een van mijn favorieten: laag en traag gegaard buikspek op z’n vietnamees. Lekker op een stoombroodje met dua ca rot, komkommer, munt en lenteui. Hier eet je gegarandeerd je vingers bij op!

Dua ca rot

Dua ca rot

Dua ca rot is ingemaakte wortel. Echt een Vietnamese side en heerlijk bij BBQ-gerechten. Het is het lekkerst als je dit een paar dagen voor gebruik al klaarmaakt. Als je schoon werkt, kun je de ingemaakte wortels wel een maand bewaren.

Hoe maak je Vietnamees buikspek op de BBQ?

Hoe maak je Vietnamees buikspek op de BBQ?

Ik ben een enorme fan van buikspek. Het is zo lekker! En je kunt er alle kanten mee op. Zelf neig ik qua smaak geregeld naar de Aziatische kant. Zo met dit nieuwe recept: Vietnamees buikspek op een steam bun, met dua ca rot, komkommer, munt en lente-ui. Je waant je...

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel! 
Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel! Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s

Afgelopen week kwam Roel bij ons langs om tools, houtskool en rookhout te kopen voor zijn nieuwe @thebastardnl. Dit is het resultaat van zijn eerste, serieuze porchetta-sessie. Lekker bezig Roel!
Ook in beeld komen? Stuur ons je betere bbq-foto’s!

#bbq #kamado #food #barbecue #buitenkoken #outdoorcooking #thebastard #meater #dammershoutkool #axtschlagbbqwood #axtschlag #valhal #rookon

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs

Weer een klant blijgemaakt! Matthijs was op zoek naar een mooie kamado en koos uiteindelijk voor een stoere Bastard Medium. Komende zaterdag krijgt ie de vuurdoop. Veel plezer ermee, Matthijs!

#thebastard #kamado #bbq #barbecue #outdoorcooking #grill #lowandslow #bbqlifestyle #bbqaddict #bbq🍖 #rookon

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog

Een eerlijk en verantwoord stuk vlees uit de uiterwaarden van de IJssel! Dit prachtig mooie staartstuk, dat we kregen van @uwstadsboer uit Zwolle, verdient natuurlijk de nodige liefde. Low & slow dus op de kamado. Binnenkort een uitgebreid en smakelijk verslag in ons blog!

#review #vlees #rund #staartstuk #picanha #instafood #food #bbq #barbecue #uwstadsboer #zwolle #skal #biologisch #verantwoord #lowandslow

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

In the making: kalfspicanha, haricot vert in spek, een vers gemaakte pasta aglio olio met een hint van salie uit eigen tuin. Lekker als je een avondje voor jezelf hebt! Wat gooi jij erop?

#bbq #kamado #food #barbecue #buitenkoken #rookon #kalf #kalfspicanha #staartstuk #veal #vlees

Genieten

Genieten

Genieten! #bbq #barbecue #grill #rund #instafood #foodporn #grillporn #kamado #outdoorcooking #throwback #vlees #buitenkoken #rookon #steak #beef

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond

Al even geleden, maar dit was leuk: live cooking voor 30 personen in de achtertuin van de gastheer. Alle gangen bereid in de rookoven, smoker en de BBQ. Topavond!

#throwback #instafood #picoftheday #zalm #roken #outdoorcooking #outdoor #buitenkoken #bbq #smoking #foodporn #salmon #visroken #fish #rookon

De MEATER®, draadloze thermometer – review

De MEATER®, draadloze thermometer – review

Als er een ding is waar ik op heb leren vertrouwen met BBQ is het een goede kernthermometer. Vlees doet wat het wil en er is geen regelmatig geen peil op te trekken wanneer een stuk vlees klaar is. Een kernthermometer helpt je uit de brand! Maar wat zijn nu goede...

Nieuwe locatie voor Rook & Roll

Nieuwe locatie voor Rook & Roll

Vanaf nu zijn we te vinden in het buitengebied van Ermelo, waar we een gave workshopruimte hebben ingericht. Afgelopen zaterdag vierden we in een besloten setting, dat we een nieuwe locatie hebben. De verf was nog amper droog en er moet nog veel gebeuren, maar het...

Wat is IBU?

Wat is IBU?

Tegenwoordig vind je steeds meer informatie op de hals van je witgekuifde jongen. IBU bijvoorbeeld. Wat is dat eigenlijk, die IBU-waarde? We zochtten het voor je uit. IBU is kort voor International Bitterness Units. Zeg maar, een internationale afspraak over het...

Uitje Ribs & Chicks

Uitje Ribs & Chicks

Leuk en laagdrempellig voor de VriMiBo of als afsluiting/start van een personeelsuitje, teammeeting of vrijgezellenfeest. Een paar uurtjes bij elkaar zijn onder het genot van een lekker drankje en wat fingerfood van de BBQ.

Ben jij ook zo’n fan van varkensvlees? Welk stukje varkensvlees doe jij het liefst op de BBQ?

PS: helaas komt het varkensvlees dat in Nederland wordt gegeten vaak uit de bio-industrie. Maar het kan ook anders. Check @brandtenlevie bijvoorbeeld (deze foto is gemaakt in hun worstenmakerij trouwens). Zij maken worsten van goed gehouden varkens; eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem

Ben jij ook zo’n fan van varkensvlees? Welk stukje varkensvlees doe jij het liefst op de BBQ? PS: helaas komt het varkensvlees dat in Nederland wordt gegeten vaak uit de bio-industrie. Maar het kan ook anders. Check @brandtenlevie bijvoorbeeld (deze foto is gemaakt in hun worstenmakerij trouwens). Zij maken worsten van goed gehouden varkens; eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem

Ben jij ook zo’n fan van varkensvlees? Welk stukje varkensvlees doe jij het liefst op de BBQ?

PS: helaas komt het varkensvlees dat in Nederland wordt gegeten vaak uit de bio-industrie. Maar het kan ook anders. Check @brandtenlevie bijvoorbeeld (deze foto is gemaakt in hun worstenmakerij trouwens). Zij maken worsten van goed gehouden varkens; eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem.
#varken #pork #pulledpork #ribs #barbecue #bbq #varkensvlees #meat #grill #rookon

Bavette, reverse sear op de BBQ

Bavette, reverse sear op de BBQ

Dit moet je een keer proberen: bavette van de BBQ. Bavette is een mooi stukje vlees om op de BBQ klaar te maken. Mijn favoriete methode is reverse sear. Dus eigenlijk barbecue je het vlees ‘achterstevoren’. Je begint met garen en aan het eind zorg je op hoog vuur nog voor een mooie bruine korst.

Contact

Telefoon

0341-701584
06-51714960

KvK & BTW

KvK: 64857816
BTW: NL855880399B01

adres

kantoorAdres

Bernhardlaan 10
3843 CL Harderwijk

Ons kantoor is geen fysieke winkel- of eventlocatie. 

Locatie workshops en besloten groepen:

Groenewoudseweg 1B
3853 NL Ermelo

× Stuur een Appje